HET OPZETTEN VAN HET BEVALLINGSBAD DUURT ONGEVEER 15 MINUTEN. HET BAD BESTAAT UIT 5 LUCHTKAMERS, WELKE JE MET DE ELEKTRISCHE LUCHTPOMP OPBLAAST. MET DE MEEGELEVERDE OPBLAASPOMP KUN JE HET BAD NIET TE HARD OPBLAZEN.
HET VULLEN VAN HET BAD DUURT VERVOLGENS ONGEVEER 45 MINUTEN, DUS BEGIN OPTIJD MET HET OPZETTEN VAN HET BAD. EN MET DEZE STAPPEN KAN HET NIET MISGAAN!

1. Voorbereiding
Bepaal van tevoren goed waar je het bad gaat neerzetten. Als er eenmaal water in zit, kan het niet meer verplaatst worden.

Zorg ervoor dat de ondergrond, waar je het bad wilt plaatsen, schoon is. Gebruikt het vloerzeil om je vloer te beschermen. Het vloerzeil is tevens voorzien van een antisliplaag voor veilig in- en uitstappen. Op het vloerzeil vouw je het bad uit.

2. Bodem en zitje
Je begint met de bodem en het zitje. Zorg ervoor dat alle vouwen/kreukels uit de bodem zijn.

3. Ringen opblazen
Vervolgens blaas je de onderste en de middelste ring volledig op. De bovenste ring vul je ongeveer voor de helft.

4. Plaats de binnenhoes
De binnenhoes plaats je over de gehele bovenste ring. De hoes heeft een perfecte pasvorm. De hoes heeft een uitsparing voor de bekerhouder, dus hou die aan als ijkpunt.

5. Bovenste ring opblazen
Wanneer de binnenhoes is geplaatst, kun je de bovenste ring verder opblazen. Hierna zit de binnenhoes perfect in het bad. Nu is het bad klaar om gevuld te worden met water.

6. Bevalbad vullen
Sluit de waterslang aan op je kraan. De slang is 10 meter. Gebruik 1 van de meegeleverde koppelstukken om de slang aan te sluiten. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren hebt gecontroleerd of er een geschikt koppelstukje aanwezig is. Indien nodig kun je een speciale aansluiting voor de Quooker kraan bestellen.
De slang bevestig je aan het bad door hem door de speciale slanghouder te trekken. Hiermee is de waterslang geborgd.

7. Water temperatuur
Leg de thermometer in het bad, zodat je in de gaten kan houden dat het water in het bad tussen de 36.5 en 37.5 graden is. Vul het bad eerst tot de minimale vulhoogte, welke staat aangegeven aan de binnenzijde van de binnenhoes. Zo heb je tijdens de bevalling nog voldoende ruimte om extra water toe te voegen. Het vullen van het bad duurt ongeveer 45 minuten.

Mocht je het bad te vroeg opgezet hebben of je tussentijds uit bad willen, dek het bad dan af met de meegeleverde warmte afdekhoes. Hiermee daalt de temperatuur van het water met slechts 0,5 graden per uur.

En nu is je bevallingsbad klaar voor gebruik!

Wil je een instructiefilmpje zien, kijken dan op mijn Instagram account @lmjgeboortegeluk 

Chat openen
1
Stuur een WhatsApp!
Scan de code
Hallo, laat je bericht achter en ik reageer zo snel mogelijk!