​Geboorteplan consult

​“A goal without a plan is just a wish.” 

Antoine de Saint-Exupéry

Geboorte-plan workshop

“A goal without a plan is just a wish.” 

Antoine de Saint-Exupéry

EEN GEBOORTEPLAN…… NU JE ZWANGER BENT HEB JE ER VAST  VAN GEHOORD. MAAR WAT IS NU PRECIES EEN GEBOORTEPLAN? WAT ZET JE ERIN? WAAROM ZOU JE DIT MAKEN? HOE ZORG JE ERVOOR DAT HET EEN REFLECTIE VAN JEZELF IS? EN MISSCHIEN HET BELANGRIJKSTE, HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE JOUW WENSEN OP EEN HELDERE MAAR PRETTIGE MANIER KUNT COMMUNICEREN.

Tijdens een gesprek met de verloskundige zal er gevraagd worden naar jouw wensen rondom de bevalling. Dit kan in de vorm van een geboorteplan. Net zoals jouw zwangerschap en bevalling is ook een geboorteplan heel persoonlijk, het kan daarom ook lastig zijn om goed te verwoorden wat je nou eigenlijk wilt, hoe je de rol van jouw (geboorte-) partner voor je ziet of wat je verwacht van de zorgverleners. Meestal heb je wel al ideeën maar het echt omzetten van ideeën naar een plan dat voor jou, je partner en geboorte team duidelijk is, is vaak lastig. Hier ga ik je bij helpen!

Tijdens het geboorteplan consult kom ik bij jou thuis en neem ik 1,5 uur de tijd om samen met jou te achterhalen wat jij nou echt wilt. Dit doen we door specifieke oefeningen, waarbij je in alle rust en vertrouwen leert waar jouw behoeften en wensen rondom de bevalling liggen. Ik geef je tips over hoe je dit in een duidelijk plan om kunt zetten en hoe je dit op een manier die bij jou past met je geboorte team (verloskundige, gynaecoloog) kunt bespreken.

Ook als je al een duidelijk plan hebt, maar twijfelt, versies B & C wilt maken of advies wilt in hoe je dit op een duidelijke maar prettige manier kunt overbrengen ben ik er voor je.

Het kan soms fijn zijn als ook je (geboorte-) partner aanwezig is, hij/zij heeft vaak nog mooie aanvullingen, een andere visie of kent jou soms beter dan jij jezelf waardoor jullie samen tot een mooi plan komen waar jullie beiden achter staan en elkaar in kunnen ondersteunen.

Twijfel je of dit iets voor jou is? Neem dan even contact met me op, kunnen we samen kijken wat ik voor je kan betekenen.

Geboorteplan Geboortegeluk

Na het consult weet je:

  • wat jouw echte wensen zijn rondom de bevalling
  • hoe je jij jouw geboorteplan kunt gebruiken om jouw stem te laten horen
  • hoe je jouw geboorte wensen duidelijk, maar vriendelijk kunt communiceren
  • hoe je jouw zelfgemaakt geboorteplan eruit ziet (versie A)
  • welke keuzes er zijn rondom jouw bevalling

Ook krijg je na afloop de opdacht om na te denken over versies B & C van jouw geboorteplan voor het geval de zwangerschap of bevalling anders verloop dan gehoopt.

Na het consult zul je vertrouwen hebben in jouw geboorteplan, wat je rust & kracht zal geven tijdens de bevalling.

Praktische informatie

Het is aan te raden al een consult te plannen tussen de 25 & 32 weken van je zwangerschap, zodat je in het derde trimester (rond 32 weken) je plan met de verloskundige/zorgverleners kunt bespreken. Ook kun je er thuis nog verder aan werken en het e.a. ‘fine tunen’ indien gewenst.

Het Geboorteplan consult duurt 1,5 uur en is bij jou thuis. Ik zorg wat drinken en wat lekkers zodat jij niks hoeft te doen.

Investering: €45,-
Incl. reiskosten (binnen een straal van 15km, daar buiten reken ik €0,19/km), templates van geboorteplan, icoontjes, drinken & wat lekkers.

Heb je interesse?! Stuur me dan een email via onderstaande contactformulier en dan kijken we samen naar een geschikte dag & tijd.

Chat openen
1
Stuur een WhatsApp!
Scan de code
Hallo, laat je bericht achter en ik reageer zo snel mogelijk!